Dick van Aalst (Bunnik ’62) is sinds 2011 werkzaam als beeldredacteur, filmer, fotograaf voor de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor die tijd  was hij 13 jaar fotograaf in dienst van de Faculteit der Natuurwetenschappen , Wiskunde en informatica.

Dick is een beeldfreak. Fotograaf/filmer is een beroep wat niet stopt na 17.00 uur. Hij is steeds op zoek  naar inspiratie, trends en effecten van beeld in de ruimste zin van het woord. Is altijd  onderweg  op die eindeloze weg naar z’n beste prestatie.

Hij volgt veel workshops om kennis te vergaren en collega’s te ontmoeten. Geeft zelf ook workshops en cursussen en stopt veel energie in het onderhouden van een netwerk van creatievelingen.

 

Sence of Place (Bi-locaties en andere luchtkastelen)

Dit is het centrale thema van zijn autonome werk. Het zijn Foto- en filmbeelden en schilderijen die ontstaan tijdens zijn zoektocht naar de inspiratiekracht van het gebouw, straat of stad. Personen in beeld zijn figuranten en hoofdrolspelers tegelijk. Uitgangspunt is niet de schoonheid van het beeld binnen het gekozen kader maar het landschap als metafoor van de gedachten van de personages.

In zijn schilderijen is een extra laag  toegevoegd met een onleesbare tekst. Dit symboliseert een omschrijving van datgene wat je niet in beeld kunt vangen, namelijk de gedachten van de kijker.

 

Momenteel werkt Dick aan een documentaire filmcollage met als thema,’ De invloed van een gebouw op de inspiratie van kunstenaars’.

Fotografie Inge HondebrinkFoto; Inge Hondebrink

linkedin fbsmall